Muutos Konecranesin johtoryhmässä: Christine George nimitetty strategiasta ja liiketoiminnan kehittämisestä vastaavaksi johtajaksi

Stock exchange releases

KONECRANES OYJ PÖRSSITIEDOTE 11.3.2024 klo 9.00

 

Muutos Konecranesin johtoryhmässä: Christine George nimitetty strategiasta ja liiketoiminnan kehittämisestä vastaavaksi johtajaksi

 

Konecranes on nimittänyt Christine Georgen strategiasta ja liiketoiminnan kehittämisestä vastaavaksi johtajaksi ja Konecranesin johtoryhmän jäseneksi. Hän aloittaa uudessa roolissaan 8.4.2024 ja raportoi Konecranesin toimitusjohtajalle Anders Svenssonille.

 

Christine George on työskennellyt useissa johtavissa asemissa maailmanlaajuisissa organisaatoissa strategian, liiketoiminnan kehittämisen, transformaation ja liiketoimintojen parissa. Hän tulee Konecranesille Segensiltä, jossa hän on toiminut transformaatiojohtajana. Sitä ennen hän on työskennellyt toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana Ergosupilla (vetyteknologian start-up), strategiajohtajana ja useissa muissa johtavissa tehtävissä Air Liquidella.

 

“Olen erittäin tyytyväinen saadessani toivottaa Christine Georgen tervetulleeksi Konecranesille. Hän tuo mukanaan vahvaa kansainvälistä kokemusta strategian ja liiketoiminnan transformaatioiden suunnittelemisesta ja toteuttamisesta. Christine on johtanut kansainvälisiä tiimejä menestyksekkäästi ja hänellä on hyvät näytöt yhtiöiden suorituskyvyn parantamisesta. Olen varma, että Christine tulee vaikuttamaan myönteisesti Konecranesin strategian kehittämiseen ja toteuttamiseen sekä yhtiön suoriutumiseen tulevaisuudessa”, sanoo Anders Svensson, Konecranesin toimitusjohtaja. 

 

"Olen iloinen saadessani aloittaa Konecranesilla, joka on edelläkävijä teknologiassa, digitaalisuudessa, automaatiossa ja kunnossapidossa. Odotan innolla, että pääsen työskentelemään uusien työkavereideni sekä asiakkaiden ja kumppanien kanssa ympäri maailmaa Konecranesin strategian ja menestyksen eteen”, sanoo Christine George. 

 

Christine Georgen valokuva ja ansioluettelo ovat tiedotteen liitteenä.

 

Konecranesin johtoryhmän kokoonpano on 8.4.2024 alkaen seuraava:

 

Anders Svensson, toimitusjohtaja

Teo Ottola, finanssijohtaja

Fabio Fiorino, johtaja, Kunnossapito ja Teollisuuslaitteet

Juha Pankakoski, johtaja, Satamaratkaisut, ja toistaiseksi teknologiajohtaja

Christine George, johtaja, strategia ja liiketoiminnan kehittäminen

Anneli Karkovirta, henkilöstöjohtaja

Sirpa Poitsalo, lakiasiainjohtaja

 

Lisäksi kuten aikaisemmin on tiedotettu, Minna Aila aloittaa Konecranesin yhteiskuntasuhde- ja brändijohtajana 1.7.2024.

 

 

KONECRANES OYJ

Anders Svensson

Toimitusjohtaja

 

LISÄTIETOJA

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:

Kiira Fröberg,

Sijoittajasuhdejohtaja,

puh. 020 427 2050

 

Lisätietoja medialle:

Niina Suhonen,

Brändi- ja viestintäjohtaja

puh. 040 843 9438

 

Konecranes on materiaalinkäsittelyalan globaaleja johtajia. Palvelemme laajaa asiakasjoukkoa useilla eri toimialoilla. Olemme kerta toisensa jälkeen määrittäneet alan parhaat käytännöt, jokapäiväisistä parannuksista isoihin läpimurtoihin kriittisillä hetkillä. Tiedämme, että voimme aina löytää turvallisemman, tuottavamman ja vastuullisemman tavan toimia. Siksi 16 600 työntekijäämme yli 50 maassa ovat ansainneet asiakkaiden luottamuksen, ja olemme päivittäin mukana nostamassa, käsittelemässä ja siirtämässä asioita, joita maailma tarvitsee. Vuonna 2023 konsernin liikevaihto oli 4,0 miljardia euroa. Konecranesin osake on listattuna Nasdaq Helsingissä (tunnus: KCR).

 

JAKELU

Nasdaq Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.konecranes.com